Friday, August 15, 2008

Laporan 10/8/08 - Di Selayang

Jam 11 pagi, kami sudah terpacak di sana, tak mahu Abli tertunggu-tunggu kami, dengan Cikgu Ramli, kami berbual-bual. Sementara Un pula datang dengan Alif. Hampir setengah kamu berbual, barulah saya menggesa ke tempat bergendang yang telah siap disediakan. Sykur alhamdulillah, tempat kami bergendang agak luas dan selesa, ditambah pula dengan Abli yang bersusah payah mengatur agar kami lebih selesa. Hanya beberapa minit kami berehat, DJ telah menjemput kami untuk bergendang. Setelah beberapa lagu dimainkan, kami pun berhenti kerana memberi laluan kepada DJ untuk mengumumkan pelbagai perkara. Majlis itu sebenarnya adalah bersempana dengan pembukaan pusat komuniti orang ramai di kawasan Selayang. Pelbagia acara dan pameran diadakan sempena dengan majlis tersebut.

Adik-adik cilik dari perguruan Silat Harimau Sri Rama

Siap dengan marhaban, selawat, bacaan ayat-ayat suci Al-Qur'an serta peyampaian pelbagai hadiah serta cenderamata kepada mereka yang kurang bernasib baik serta ibu tunggal. Ditambah pula dengan acara persembahan yang menjadi kemuncak acara. Apa lagi, bertukar-tukar orang yang meniup serunai dek persembahan silat mereka yang ramai. Antara sialt yang ada pada hari tersebut adalah - Silat Harimau Sri Rama, Lian Padukan, Kuntau Tekpi dan Silat Lintar (kalau tidak silap saya). Hampir jam 4 petang barulah selesai majlis yang penuh bermakna itu.

Terima kasih kita kepada Abli yang sudi menjemput kami untuk memeriahkan majlis yang gilang-gemilang tersebut.  • Peminat setia apabila bergendang di mana-mana pun.


  • Pameran dan demo mencanting batik dari Kraftangan

  • Keletihan setelah bergendang dan menunggu hampir 5 jam

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP