Wednesday, November 2, 2011

Semalam Di Hotel Royale ChulanTarikh : 31 Okt 2010
Masa : 9 malam

Majlis : Malam Anugerah Hadiah Sastera Kump Utusan (HSKU) - Exxon Mobil Ke-10
Lokasi : Hotel Royale Chulan

Tuan Rumah: Utusan Malaysia


Panggilan dari seorang teman editor di Utusan agak mengejutkan, mujurlah sempat menyusun siapa yang dapat bergendang di majlis terebut. Pada sebelah paginya, saya hadir seorang diri kerana menjalani sesi rehersel. Namun begitu sesi tersebut agak lewat dari yang dirancangkan, kerana saya tidak dimaklumkan jadual terkini. Cepat-cepat saya beransur dari hotel, kerana akan berpatah balik ke sana semula.

Sesi sound test

Menanti giliran ...

Sampai sahaja di sana, kami terus buat sound check dan alhamdulillah kami disediakan bilik persalinan. Sesudah menunaikan solat Maghrib, kami bersiap-siap dan menanti saat kami dipanggil untuk membuat persembahan. Pengacara majlis, Linda Onn terus membuat pengumuman satu demi satu persembahan, sehinggalah KGGK dipanggil naik sewaktu para tetamu menikmati dessert.

Kami diberikan masa lebih kurang 8-10 minit sahaja. Saya berfikir sejenak diberi penerangan oleh Floor Manager. Akhirnya, kami mempersembahkan Ayam Didik, Lagu Siam, Ikan Di Laut dan Bol Radha Bol. Cukup-cukup 8 minit, menurut floor manager yang memberikan isyarat agar berhenti. Selepas menikmati hidangan malam, kami beransur pulang dengan satu pengalaman baru, iaitu bermain di majlis penyampaian hadiah sastera yang cukup terkenal di tanah air ini.


Gambar kenangan bersama Linda Onn

Terima kasih kepada Sdr Rozlan dan pihak pengurusan majlis HSKU dan Utusan yang menjemput kami.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP